-
[1] Analizy Rynkowe – rynek zbóż stan i perspektywy: 2005, 2009, 2012, 2013, nr 29, 38, 43, 45, Dział Wydawnictw IERiGŻ-PIB, Warszawa.
-
[2] Andlauer W., P. Furst. 1998. „Antioxidative power of phytochemicals with special reference to cereals”. Cereal Foods World 5 : 356-360.
-
[3] Andlauer W., P. Furst. 1999. „Does cereal reduce the risk of cancer?” Cereal Foods World 44 (2) : 76-78.
-
[4] Badowska-Kozakiewicz A.M. 2010. „Biologiczne znaczenie fitoestrogenów”. Życie Weterynaryjne 85 (6) : 520-521.
-
[5] Carlsen M.H., B.L. Halvorsen, K. Holte1, S.K. Bøhn, S. Dragland, L. Sampson, C. Willey, H. Senoo, Y. Umezono, C. Sanada, I. Barikmo, N. Berhe, W.C. Willett, K.M. Phillips, D.R. Jacobs, R. Blomhoff. 2010. „The total antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide”. Nutrition Journal 9 : 3-11.
-
[6] Carmichael S.L., A.G. Gonzalez-Feliciano, C. Ma, G.M. Shaw, M.E Cogswell. 2011. „Estimated dietary phytoestrogen intake and major food sources among women during the year before pregnancy”. Nutrition Journal 10:105 : 1-9.
-
[7] Fiber Content of Foods. Anonim. Dostępny na https://www.prebiotin.com/resources/fiber-content-of-foods/. Dostęp 28 kwietnia 2015.
-
[8] Gani A., S.M. Wani, F.A. Masoodi, G. Hameed. 2012. „Whole-grain cereal bioactive compounds and their health benefits: a review”. J. Food Process. Technol. 3 : 1-10.
-
[9] Gawęcki J. 2014. Żywność prozdrowotna - terminologia, składniki, informacja dla konsumenta. W Żywność prozdrowotna. Czapski J., D. Górecka (red.). , 21-46. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
-
[10] Górecka D. 2009. „Błonnik pokarmowy korzyści zdrowotne i technologiczne”. Przemysł Spożywczy 63 (12) : 16-20.