-
[31] Presha A., J. Biernat: 2008. „Wpływ fitoestrogenów pokarmowych na organizm człowieka, cz. I”. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna XLI (3) : 209-214.
-
[32] Rotsztejn H. 2005. „Znaczenie fitoestrogenów w świetle obecnej wiedzy”. Przegląd Menopauzalny 4 : 47-50.
-
[33] Rzedzicki Z., E. Sykut, Z. Nita. 2008. „Błonnik pokarmowy najważniejszym wyróżnikiem jakości zbóż spożywczych”. Fragmenta Agronomica 1 (97) :, 357-367.
-
[34] Szawra-Nowak D. 2013. „Bioaktywne składniki pieczywa”. Towaroz. Problemy Jakości 3 (36) : 103-114.
-
[35] Szołtysek K. 2013. „Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska”. Nauki Inżynierskie i Technologie 1 (8) : 51-63.
-
[36] Thompson L.U., B.A. Boucher, Z. Liu, M. Cotterchio, N. Kreiger. 2006. „Phytoestrogen content of foods consumed in Canada, including isoflavones, lignans, and coumestan”. Nutrition and Cancer 54 (2) : 184-201.
-
[37] Wiczkowski W., M. Piskuła. 2014. Biodostępność biologicznie aktywnych składników żywności. W Żywność prozdrowotna. Czapski J., D. Górecka (red.), 74-84. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Poznań.
-
[38] Wilczyńska A., M. Retel. 2011. „Oszacowanie pobrania związków fenolowych z dietą z uwzględnieniem udziału miodów pszczelich”. Probl. Hig. Epidemiol. 92 (4) : 709-712.
-
[39] Wojciechowicz A., Z. Gil. 2009. „Jakość pieczywa pszennego z udziałem błonnika pokarmowego różnego pochodzenia”. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 6 : 102-111.
-
[40] Zieliński H., H. Kozłowska, B. Lewczuk. 2001. „Bioactive compounds in the cereal grains before and after hydrothermal processing”. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 2/3 : 159-169.