The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
Badano wpływ grzybów rodzaju Trichoderma na rozwój grzybni różnych odmian pieczarki dwuzarodnikowej Agaricus bisporus. Użyto następujących odmian pieczarki: Amycel 2000, Polmycel 22, Irlandzka 501, Sylvan 130, Le Lion X13, Somycel 516. Wykorzystano izolaty należące do kilku gatunków Trichoderma, tj. T. aggressivum f. europaeum, T. atroviride, T. harzianum, T. hamatum, T. inhamatum, T. koningii oraz...
The effect of different Trichoderma species on the yield of Agaricus bisporus strains was investigated in this study. For the first time, the effect of different Trichoderma species on the yield of Agaricus bisporus strains was determined under fully controlled conditions. Four button mushroom strains were used: Somycel 53, Somycel 11, Amycel 2200, and Polmycel 31. The cultivation substrate was inoculated...
Celem badań było określenie wpływu różnych izolatów Trichoderma na wiązanie zawiązków owocników kilkunastu kultur krzyżówkowych Agaricus bisporus. Wykorzystano izolaty dwóch gatunków Trichoderma pochodzących z krajowych pieczarkarni: T. aggressivum f. europeaum oraz T. hamatum. Ocenę wiązania owocników przeprowadzono w cylindrach szklanych o pojemności 600 cm3 i średnicy 10 cm. Wykazano bardzo duży...
Wartość odżywcza grzybów wynika z zawartości w nich białek o dużej przyswajalności, polisacharydów, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także składników mineralnych oraz witamin. Wiele gatunków uprawnych oraz dziko rosnących wykazuje również właściwości prozdrowotne. Związane są one z obecnością składników bioaktywnych, głównie polisacharydów, triterpenoidów oraz związków fenolowych....
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.