Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Badania przeprowadzono na malinach odmiany Malling Promise. Owoce w stanie dojrzałości handlowej zamrażano owiewowo oraz metodą natrysku ciekłym azotem i ciekłym dwutlenkiem węgla. Zamrożone próbki owoców przechowywano w zamrażarce laboratoryjnej w stałej temperaturze -24°C. Kriogeniczne metody zamrażania owoców malin wykazały zachowanie wysokiej ich jakości biorąc za podstawę ocenę sensoryczną oraz...
Celem pracy była ocena jakości mięsa liofilizowanego. Badania przeprowadzono na mięśniu najdłuższym grzbietu (łac. musculus longissimus dorsi) (wieprzowina) i czterogłowym uda (łac. musculus qu-adviceps femoris) (wołowina). Mięsień najdłuższy grzbietu, pozbawiony zewnętrznej tkanki łącznej i tłuszczu zewnętrznego, cięto na plastry, z których 15 zamrażano przy użyciu skroplonego azotu i poddawano liofilizacji,...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.