-
Brat P., George S., Bellamy A., DU Chaffaut L., Scalbert A., Mennen L., Arnault N., Amiot M.J. 2006. Daily polyphenol intake in France from fruit and vegetables. J. Nutr. 136: 2368-2373.
-
Chun O.K., Kim O.D., Smith N., Schroeder D., Han J.T., Lee C.Y. 2005. Daily consumption of phenolics and total antioxidant capacity from fruit and vegetables in the American diet. J. Sci. Food Agric. 85(10): 1715-1724.
-
Cieślik E., Florkiewicz A., Filipiak-Florkiewicz A. 2001a. Spożycie warzyw owoców w Polsce w latach 1989-1998. Żyw. Człow. Metab. XXVIII: 775-779.
-
Cieślik E., Gajda I., Topolska K. 2007. Karczoch - warzywo o dużych walorach odżywczych i zdrowotnych. Post. Nauk Rol. 6: 27-34.
-
Cieślik E., Gręda A., Adamus W. 2006. Contents of polyphenols in fruit and vegetables. Food Chem. 94: 135-142.
-
Cieślik E., Kopeć A. 2001. Wpływ dodatku mączki z topinamburu na poziom glukozy w surowicy krwi szczurów doświadczalnych. Żyw. Człow. Metab., XXVIII, Supl.: 963-967.
-
Cieślik E., Kopeć A., Pisulewski P.M. 2005. Effect of fructooligosaccharides and long-chain inulin on serum lipids in rats. Pol. J. Food Nutr. Sci. 14/55(4): 437-441.
-
Cieślik E., Leszczyńska T., Filipiak-Florkiewicz A., Sikora E., Pisulewski P.M. 2007. Effects of some technological processes on glucosinolate contents i cruciferous vegetables. Food Chem. 105(3): 976-981.
-
Cieślik E., Prostak A., Pisulewski P.M. 2001b. Funkcjonalne właściwości fruktanów. Żywność 1(26): 6-7.
-
Cieślik E., Topolska K. 2002. Wpływ fruktanów na biodostępność wybranych składników mineralnych. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 3: 5-16.