-
[1] Brand-Williams W., Cuvelier M.E., Berset C.: Use of free radical method to evaluate antioxidant activity. Lebensm.-Wiss. U. - Techn., 1995, 28, 25-30.
-
[2] Grajek W.: Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2004, 1 (38), 3-11.
-
[3] Gumul D., Korus J., Achremowicz B.: Wpływ procesów przetwórczych na aktywność przeciwutleniająca surowców pochodzenia roślinnego. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2005, 4 (45) Supl., 41-48.
-
[4] Lim Y.Y., Murtijaya J.: Antioxidant properties of Phyllanthus amarus extracts as affected by different drying methods. LWT - Food Sci. Technol., 2007, 40, 1664-1669.
-
[5] Nowak D., Lewicki P.P.: Infrared drying of apple slices. Innovative Food Sci. Emerg. Technol., 2004, 5 (3), 353-360.
-
[6] PN-90/A-75101/03 Oznaczanie zawartości suchej masy metodą wagową.
-
[7] Praveen Kumar D.G., Umesh Hebbar H., Ramesh M.N.: Suitability of thin layer models for infrared-hot air-drying of onion slices. LWT - Food Sci. Technol., 2006, 39, 700-705.
-
[8] Raport o stanie i perspektywach przemysłu rolno-spożywczego. Rada Gospodarki Żywnościowej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Warszawa, maj 2006, ss. 81-124.
-
[9] Sakai N., Hanzawa T.: Application and advances in far-infrared heating in Japan. Trends Food Sci. Technol., 1994, 5 (11), 357-362.
-
[10] Sharma G.P., Verma R.C., Pathare P.B.: Thin-layer infrared radiation drying of onion slices, J. Food Eng., 2005, 67 (3), 361-366.