-
Behrend P., Maercker M., Morgen A. 1980. Über den Zusammenhang des spezifischen Gewichts mit dem Stärkemehl und Trokensubstanzgahalt der Kartoffeln sowie über die Methode der Stärkebestimmung in der Kartoffeln.; Landw. Vers. St: 25: 107-171.
-
Boruch M., Nowakowska K. 1996. Technologia spożywczych suszów ziemniaczanych. Politechnika Łódzka.
-
Frydecka-Mazurczyk A., Zgórska K. 2002. Wpływ jesiennego przechłodzenia bulw ziemniaka na zawartość glukozy, fruktozy, i sacharozy. Zeszyty Probl. Postepów Nauk Rolniczych z. 481: 141-146.
-
Horubała A. 1978. Skład chemiczny ziemniaka a ich przydatność dla przetwórstwa spożywczego; Przem. Spoi Nr.11: 405-407.
-
Kubicki K. 1988. Biologiczne i techniczne uwarunkowania przechowywania ziemniaków; PWN Warszawa.
-
Leszczyński W. 2000. Jakość ziemniaka konsumpcyjnego; Żyw. Nauk. Tech. Jakość; suplement 4(25): 5-27.
-
Lisińska G. 1994. Ziemniak jako surowiec dla przemysłu spożywczego; Postępy Nauk Rolniczych; nr. 1: 31-40.
-
Mate J. L. Zwietering M., Vant Riet K. 1999. The effect of blanching on the mechanical and rehydration properties of dried potato slices.; Eur. Food Res. Technol. 209: 343-347.
-
Nebesny E., Krysiak W. 2000. Wpływ sposobu blanszowania na jakość otrzymanego suszu. Mat. Konf. Nauk. Polanica Zdrój:168-169.
-
Sowokinos J.R., 1978. Relationship of harvest sucrose content of prosessing maturity and storage life of potatoes.; Am. Potato J. 55: 336-338.