-
[1] Adebayo-Tayo B.C., N.N. Odu, L.M. Anyamele, N.J.P.N. Igwiloh, I.O. Okonko. 2012. „Microbial Quality of Frozen Fish Sold in Uyo Metropolis”. Nature and Science 10 (3): 71–77.
-
[2] Choroby zakaźne i zatrucia w Polsce http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/indexp .html #01.
-
[3] Danyluk B., A. Bilska, P. Kirklo. 2015. „Ocena mikrobiologiczna wybranych produktów drobiowych z grupy żywności wygodnej”. Nauka Przyroda Technologia 9 (3): 1- 9.
-
[4] EFSA and ECDC (European Food Safety Authority and European Centre for Disease Prevention and Control). 2016. The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria from humans, animals and food in 2014, EFSA Journal 2016 14 (2): 4380.
-
[5] EFSA and ECDC (European Food Safety Authority and European Centre for Disease Prevention and Control). 2016. The European Union Summary Report on Trends and Sources of Zoonoses, Zoonotic Agents and Food-borne Outbreaks in 2015. EFSA Journal 2016;14 (12): 4634.
-
[6] Kadariya J., T.C. Smith, D. Thapaliya. 2014. „Staphylococcus aureus and Staphylococcal Food-Borne Disease: An Ongoing Challenge in Public Health”, BioMed Research International, http://dx.doi.org/10.1155/2014/827965.
-
[7] Kukułowicz A., K. Szczepkowska. 2015. „Ocena jakości mikrobiologicznej rybnych produktów mrożonych”. Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 88: 1-11.
-
[8] Libudzisz Z., K. Kowal, Z. Żakowska. 2009. „Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności”. Mikrobiologia Techniczna 267-273.
-
[9] Markiewicz Z., Z.A. Kwiatkowski. 2008. Bakterie, antybiotyki, lekooporność. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN.
-
[10] Mehli L., S. Hoel, G. M. Bjørge Thomassen, A. Nordeng Jakobsen, H. Karlsen. 2017. „The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk, whey, and cheese from artisan farm dairies”. International Dairy Journal 65: 20-27.