-
Kozłowska-Strawska J, Badora A, Chwil S. Żywność funkcjonalna i tradycyjna – właściwości i wpływ na postawy konsumentów. Problemy Higieny i Epidemiologii. 2017;98(3):212–216.
-
Święcicki WK, Surma M, Koziara W, Skrzypczak G, Szukała J, Bartkowiak-Broda I, et al. Nowoczesne technologie w produkcji roślinnej – przyjazne dla człowieka i środowiska. Polish Journal of Agronomy. 2011;7:102–112.
-
Cencic A, Chingwaru W. The role of functional foods, nutraceuticals, and food supplements in intestinal health. Nutrients. 2010;2(6):611–625. https://doi.org/10.3390/nu2060611
-
White PJ, Broadley MR. Biofortification of crops with seven mineral elements often lacking in human diets – iron, zinc, copper, calcium, magnesium, selenium and iodine. New Phytol. 2009;182:49–84. https://doi.org/10.1111/j.1469-8137.2008.02738.x
-
Welch RM, Graham RD. Breeding crops for enhanced micronutrient content. Plant Soil. 2002;245:205–214. https://doi.org/10.1023/A:1020668100330
-
Graham RD, Welch RM, Saunders DA, Ortiz-Monasterio I, Bouis HE, Bonierbale M, et al. Nutritious subsistence food systems. Advances in Agronomy. 2007;92:1–74. https://doi.org/10.1016/S0065-2113(04)92001-9
-
Welch RM, Robin D, Cakmak I. Linking agricultural production practices to improving human nutrition and health [Internet]. 2013 [cited 2019 Mar 8]. Available from: http://www.fao.org/3/a-as574e.pdf
-
Rayman MP. Selenium and human health. Lancet. 2012;379:1256–1268. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(11)61452-9
-
Ratajczak M, Gietka-Czernel M. Rola selenu w organizmie człowieka. Post Nauk Med. 2016;29(12):929–933.
-
Molenda A, Muszyńska B. Selenium – meaning in the prevention and therapy of cancer diseases. Med Int Rev. 2017;28(109):272–279.