-
BĄKOWSKI J. 2002. Przydatność i jakość warzyw dla zamrażalnictwa. Przem. Spoż., 6: 8–11.
-
DRUŻYŃSKA B., STĘPIEŃ K., PIECYK M. 2009. Wpływ gotowania i mrożenia na zawartość niektórych składników bioaktywnych i ich aktywność przeciwutleniającą w brokułach. Bromat. Chem. Toksykol., 42(2): 169–176.
-
GĘBCZYŃSKI P. 2003. Zmiany ilościowe wybranych składników chemicznych w procesie mrożenia i zamrażalniczego składowania głównych i bocznych róż brokuła. Acta Sci. Pol. Technologia Alimentaria, 2(1): 31–39.
-
GĘBCZYŃSKI P., LISIEWSKA Z. 2006. Comparison of the level of selected antioxidative compounds in frozen broccoli produced Rusing traditional and modified methods. Innov. Food Sci. Emerg., 7: 239–245.
-
GRABOWSKA A., KUNICKI E. 2013. Brokuły od wiosny do jesieni. Wydawnictwo Plantpress Sp. z o. o., Kraków.
-
KOH E., WIMALASIRI K.M.S., CHASSY A.W., MITCHELL A.E. 2009. Content of ascorbic acid, quercetin, kaempferol and total phenolics in commercial broccoli. J. Food Compos. Anal., 22(7–8): 637–643.
-
KOWALCZYK D., PIKULA E., BARANIAK B. 2010. Wpływ jadalnej powłoki białkowo- woskowej na jakość przechowywanych chłodniczo brokułów. Żywność Nauka Technologia Jakość, 6: 120–133.
-
KRALA L., WITKOWSKA M., KUNICKA A., KALEMBA D. 2007. Quality of savoy cabbage stored dunder controlled atmosphere with the addition of essential oils. Pol. J. Food Nutr. Sci., 57: 45–50.
-
LEE S.K., KEDDAR A.A. 2000. Preharvest and post harvest factors influencing vitamins C content of horticultural crops. Postharvest Biol. Biotechnol., 20: 207–220.
-
PN-90/A-75101.02. Przetwory owocowe i warzywne. Przygotowanie próbek i metody badań fizykochemicznych. Oznaczanie zawartości ekstraktu ogólnego.