-
1. Budżety gospodarstw domowych w 2002 r. Informacje i opracowania statystyczne. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny, 2003.
-
2. Diagnoza Społeczna 2003. Warunki i jakość życia Polaków. Pod red. Janusza Czapińskiego i Tomasza Panka. Rada Monitoringu Społecznego, 2003.
-
3. Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B., Iwanow K.: Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych. Warszawa, Prace IŻŻ 85, 1998.
-
4. Metodyka badania budżetów gospodarstw domowych. Zeszyty metodyczne i klasyfikacje. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny, 1999.
-
5. Rocznik Statystyczny Rzeczypospolitej Polskiej 2003. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny, 2003.
-
6. Sekuła W., Figurska K., Jutrowska I., Barysz A.: Różnice w spożyciu żywności przez ludność miejską i wiejską. W: Streszczenia plakatów. II Kongres „Żywność, Żywienie a Zdrowie w Polsce Zintergrowanej z Unią Europejską”. Warszawa 23-26 czerwca 2004 r. Żyw. Człow. Metab. Supl. 1- cz.II, 218.
-
7. Sekuła W: Spożycie artykułów żywnościowych. W: Warunki życia ludności w 2002 r. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny. Departament Statystyki Społecznej, 2003.
-
8. Szukiełojć-Bieńkuńska A.: Zasięg ubóstwa materialnego w Polsce w 2002 r. przy zastosowaniu różnych granic ubóstwa. W: Warunki życia ludności w 2002 r. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny. Departament Statystyki Społecznej, 2003.
-
9. Warunki życia ludności w 2002 r. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny. Departament Statystyki Społecznej, 2003.
-
10. Warunki życia ludności w 1998 r. Warszawa, Główny Urząd Statystyczny. Departament Warunków Życia, 1999.