-
1. Brevard P. B., Ricketts C. D. J., Am. Diet. Assoc., 1996.96: 35-38.
-
2. Jędrychowski W., Metoda zbierania wywiadów lekarskich i budowa kwestionariuszy zdrowotnych. PZWL, 1982.Warszawa.
-
3. Montana J., Lopez M., Alimentaria, 1996.278: 71-75.
-
4. Quiles J. L., Manas M„ Martinez M.A. i in., Int. J. Vitam. Nutr. Res., 1996.66: 371-377.
-
5. Rosińska L., Żyw. Człow. Met., 1997. 24: 473- 481.
-
6. Stopnicka B., Szermej I. K., Jerulank I., Żywność Żywienie a Zdrowie, 1998. 3: 264-273.
-
7. Szczygłowa H., Szczepańska A., Ners A. i in., Album produktów o zróżnicowanej wielkości porcji. Wyd. IŻŻ, 1991.Warszawa.
-
8. Świtoniak T., Lipecka K., Kluszczyńska Z., Kat. Higieny AM, 1995. Łódź (maszynopis).
-
9. Wądołowska L., Cichon R., Acta Acad. Agricult. Tech. Olst., Technologia Alimentoram, 1993. 25: 163-173.
-
10. Wądołowska L., Cichon R., Ocena sposobu żywienia. Ankiety do badania zwyczajów i upodobań żywieniowych. Wyd. ART, 1995. Olsztyn.