-
[1] Boy C.: 1994. Thaumatin a taste modifing protein. Food Ingredients International. 6, 26-30.
-
[2] Der Weg zum optimalen Suesse. Suessungsmittel und deren. Einsatzmoeglichkeiten. Lebensmitteltechnik, 1997, 29, 34-35.
-
[3] Directive 96/83/EC of the European Parliament and the Council Amending Directive 94/35/EC on sweeteners for use in foodstuffs. Lex 65 95/0251 (cod), Brussels, 19 December 1996.
-
[4] Encyclopedia of Food Science, Food Technology and Nutrition. 1993, Vol. 7, Academic Press, London.
-
[5] European Parliament and Council Directive 94/35/EC of 30 June 1994 on sweeteners for use in foodstuffs. Official Journal of the European Communities No L 237/3, 10, 9, 1994.
-
[6] Gibbs B . F., Alli I., Mulligan C.: 1996. Sweet and taste-modifing proteins: a review. Nutrition Research, 16, 9, 1619-1630.
-
[7] Higginbotham J. D., Snodin D. J . : 1983. Safety evaluation of thaumatin. Food Chemical Toxicology, 21, 6, 815-823.
-
[8] Materiały reklamowe firmy The Talin Food Company. Dostępne u autorów.
-
[9] Okolska G., Skrzypek B., Stoś K.: 1996. Substancje słodzące zastępujące cukier stosowane w przemyśle spożywczym. Nowa Medycyna, 21, 31-34.
-
[10] Propozycje zmian w polskim ustawodawstwie żywnościowym w zakresie substancji dodatkowych, zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych, 1997, Wydawnictwa Państwowego Zakładu Higieny.