-
Bożek J., Bogocz D. 2012: Przestrzenne zróżnicowanie struktury agrarnej województw w ujęciu dynamicznym, Zesz. Nauk. Małopolskiej Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Tarnowie, nr 20(1), 21-38.
-
Kierczyńska S. 2008: Produkcja warzyw i owoców oraz ich przetwórstwo w Polsce, Rocz. Nauk. SERiA, t. X, z. 4, 167-170.
-
Lesisz J.T. 2012: Przetwórstwo owoców na poziomie gospodarstwa, Wyd. Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, oddział w Radomiu, 5-13.
-
Nadulski R., Kobus Z., Guz T., Strzałkowska K., Kosik D. 2014: Przydatność wybranych odmian jabłek, do tłoczenia w warunkach gospodarskich, Inżynieria Rolnicza, nr 1(149), 147-154.
-
Nosecka B. 2008: Import produktów rolno-spożywczych uznanych za wrażliwe, [w:] Społeczno-ekonomiczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarski żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, Wyd. IERiGŻ, Warszawa, nr 112.
-
Nosecka B. 2011: Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych, Przemysł Spożywczy, 6, 2-6.
-
Polska Klasyfikacja Działalności. 2007: Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 24.12.2007 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD), Dz.U. z 2007 r. nr 251, poz. 1885 oraz z 2009 r. nr 59, poz. 489.
-
Powszechny spis rolny 2010. 2011: GUS, Warszawa.
-
Rocznik statystyczny rolnictwa. 2004-2014: GUS, Warszawa.
-
Rakowska J. 2010: Egzemplifikacja i kategoryzacja innowacji na rynku owoców i produktów owocowych w Polsce, Zesz. Nauk. SGGW w Warszawie, nr 80, 109-116.