-
Adamska E., Ostrowska L. (2010), Nutrigenetyka i nutrigenomika a leczenie otyłości i chorób towarzyszących, „Forum Zaburzeń Metabolicznych”, nr 1.
-
Baryłko-Pikielna N., Matuszewska I. (2009), Sensoryczne badania żywności, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków.
-
Dziedzic K., Górecka D., Kobus-Cisowska J., Jeszka M. (2010), Możliwości wykorzystania gryki w produkcji żywności funkcjonalnej, „Nauka Przyr. Technol.”, nr 4(2).
-
Górecka D, Hęś M., Szymandera-Buszka K., Dziedzic K. (2009), Contents of selected bioactive components in buckwheat groats, “Acta Sci. Pol. Technol. Aliment.”, No. 8(2).
-
Hulten B., Broweus N., van Dijk M. (2011), Marketing sensoryczny, PWE, Warszawa.
-
Hutchings J.B. (2005), Color Measurements, “Encyclopedia of Analytical Science”.
-
Lawless H.T., Heymann H. (1999), Sensory evaluation of food: principles and practices, Aspen Publishers, Gaithersburg.
-
PN-ISO 11035 Analiza sensoryczna – Identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profilu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych.
-
PN-ISO 8589 Analiza sensoryczna – Ogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensorycznej.
-
Szymandera-Buszka K., Jędrusek-Golińska A., Waszkowiak K., Goliński M. (2014), Postawy studentów Politechniki Poznańskiej wobec żywności zawierającej składniki bioaktywne, „Marketing i Rynek”, nr 21(7).