-
Horubata A. (1991): Niektóre zagadnienia jakości żywności w Polsce. Przemysł Spożywczy, nr 8.
-
Horubała A. (1983): Postęp naukowy i techniczny a jakość żywności. Przemyśl Spożywczy, nr 3.
-
Kierebiński C., Godlewska Z. (1986): Żywienie a zdrowie. PZWL, Warszawa.
-
Kos C., Szwacka-Salmonowicz J. (1997): Marketing produktów żywnościowych. PWRiL, Warszawa.
-
Kupczyk A., Korolewska-Mróz, Czerwonka M. (1998): Radykalne zmiany w firmie od reengineeringu do organizacji uczącej się. Wydawnictwo Prawno-Ekonomiczne INFOR, Warszawa.
-
Nieżurawski L., Palich P., Świtka J. (1994): Zarys towaroznawstwa i technologii żywności. UMK, Toruń.
-
Nieżurawski L. (1994): Perspektywy polskiego mleczarstwa. Oficyna Wydawnicza „Hoża" - Spółdzielnia Pracy, Warszawa.
-
Bednarskiego W. (red.) (1986): Ogólna technologia żywności. AR-T Olsztyn.
-
Rutkowski A. (1993): System numeryczny E a polska legislacja dodatków do żywności. Przemyśl Spożywczy, nr 1.
-
Steinman H., Schreyögg (1995): Zarządzanie. Podstawy kierowania przedsiębiorstwem. Koncepcje, funkcje, przykłady. Oficyna wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, Wrocław.