-
Chyłek Eugeniusz. 2011. „Nauka i doradztwo rolnicze na rzecz innowacji w sektorze rolno-spożywczym”. Wieś i Rolnictwo 3: 84-105.
-
Francik Anna. 2003. Sterowanie procesami innowacyjnymi w organizacji. Kraków: Wydawnictwo AE w Krakowie.
-
Firlej Krzysztof. 2010. „Ocena konkurencyjności i szans rozwoju przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w warunkach unijnych”. Roczniki Ekonomiczne Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w Bydgoszczy 3: 163-167
-
Gródek-Szostak Zofia. 2016. „Ocena skuteczności usług proinnowacyjnych świadczonych przez ośrodki innowacji w województwie małopolskim”. Przegląd Organizacji 11 (922): 10-15.
-
Gródek-Szostak Zofia, Danuta Kajrunajtys, Anna Szeląg-Sikora. 2016. Usługa doradcza jako sposób kształtowania efektywności organizacyjnej firm MŚP. [W] Technologie-bezpieczeństwo-środowisko: innowacje w zarządzaniu, 154-162. Częstochowa: Sekcja Wydawnictw Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej.
-
Jaki Andrzej, Zofia Gródek-Szostak. 2017. „Wybrane problemy efektywności finansowania sieci wsparcia innowacji ze środków publicznych”. Studia i Prace WNEiZ US. Zarządzanie 48 (3): 21-32.
-
Kozarkiewicz Alina. 2010. „Współczesne trendy w innowacyjności – w kierunku otwartych innowacji”. Przegląd Organizacji 5: 20-23.
-
Mellahi Kamel, Adrian Wilkinson. 2008. “A study of the association between downsizing and innovation determinants”. International Journal of Innovation Management 12 (4), https://doi.org/10.1142/S1363919608002163.
-
Poznańska Krystyna. 2004. „Sieci innowacyjne a małe i średnie przedsiębiorstwa”. W: Przedsiębiorczość i innowacyjność MSP. Wyzwania współczesności. Wrocław: Wydawnictwo AE we Wrocławiu.
-
Sikora Jakub. 2014. Modelling production space in the producer groups and comparative individual farms. Kraków: Polish Society of Agricultural Engineering.