-
[1] Crocker Pat. 2013. „Wielka księga soków". Warszawa: Wydawnictwo Laurom.
-
[2] Czerwińska Dorota. 2017. „Zasady żywienia. Część 1 i 2". Warszawa: Wydawnictwo WSiP - Rea.
-
[3] Człapka-Matyasik Magdalena, M. Fejfer, A. Gramza-Michałowska, A. Kostrzewa-Tarnowska, J. Jeszka. 2011. „Właściwości antyrodnikowe wybranych soków owocowych dostępnych na rynku polskim". Problemy Higieny i Epidemiologii 92 (4): 991-993.
-
[4] Domaradzki Piotr, A. Malik, J. Zdyb. 2013. „Zawartość związków polifenolowych i aktywność przeciwutleniająca soków marchwiowych". Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 46 (1): 40-47.
-
[5] Gwóźdź Ewelina, R Gębczyński. 2016. „Prozdrowotne właściwości owoców pomidora i jego przetworów." Medycyna Rodzinna 4 (18): 186-188.
-
[6] Hallmann Ewelina, E. Rembiałkowska, J. Lipowski, K. Marszałek. 2010. „Ocena wartości odżywczej oraz sensorycznej pasteryzowanego soku pomidorowego z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej". Journal of Research and Applications In Agricultural Engineering, 55 (3): 105-111.
-
[7] Hallmann Ewelina. 2014. „Zawartość związków biologicznie czynnych w wybranych sokach pomarańczowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej". Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego 2: 95-100.
-
[8] Kalisz Stanisław, I. Śćibisz, M. Mitek. 2016. „Wybrane wyróżniki jakościowe soków mieszanych". Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 49 (3): 296-301.
-
[9] Kunachowicz Hanna, I. Nadolna, K. Iwanow. 2008. „Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw". Warszawa: Wydawnictwo Lekarskie PZWI.
-
[10] Mazurek Artur, J. Jamroz. 2010. „Stabilność witaminy C w sokach owocowych i nektarze z czarnej porzeczki podczas przechowywania". Acfa Agrophysica 16 (1): 93-100.