-
1. CHAPMAN D.F., THARMARAJ J., NIE Z.N., 2008 – Milk-production potential of different sward types in a temperate southern Australian environment. Grass Forage Science 63, 221-233.
-
2. GRELA E.R., KLEBANIUK R., 2001 – Zioła oraz substancje barwiące i aromatyczne. W: Dodatki w żywieniu bydła (praca zbiorowa, red. E.R. Grela). Wyd. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „VIT-TRA”, 126-139.
-
3. HAĆ-SZYMAŃCZUK E., LIPIŃSKA E., BŁAŻEJAK S., BIENIAK K., 2011 – Ocena aktywności przeciwbakteryjnej szałwii lekarskiej (Salvia officinalis L.). Bromatologia i Chemia Toksykologiczna XLIV, 3, 667-672.
-
4. HUTTON P.G., KENYON P.R., BEDI M.K., KEMP P.D., STAFFORD K.J., WEST D.M., MORRIS S.T., 2011 – A herb and legume sward mix increased ewe milk production and ewe and lamb live weight gain to weaning compared to a ryegrass dominant sward. Animal Feed Science and Technology 164, 1-7.
-
5. IZ PIB-INRA, 2009 – Normy żywienia przeżuwaczy. Wartość pokarmowa francuskich i krajowych pasz dla przeżuwaczy (praca zbiorowa, red. J. Strzetelski).
-
6. JARZYNOWSKA A., 2015 – Wpływ dodatku mieszanki ziół dla owiec na wydajność i skład mleka oraz jakość uzyskiwanego sera. Praca doktorska. Instytut Zootechniki PIB, Kraków.
-
7. KORMAN K., 2006 – Nowa linia mateczna owiec – plenno-mleczna owca kołudzka. Wiadomości Zootechniczne XLIV, 2, 43-53.
-
8. KORMAN K., 2007 – Wpływ metody przeprowadzania kontroli użytkowości na ocenę wydajności mlecznej owiec w okresie dojenia. Roczniki Naukowe Zootechniki 34, 1, 67-79.
-
9. KORMAN K., JARZYNOWSKA A., OSIKOWSKI A. M., 2009 – Wpływ pory roku na użytkowość mleczną dojonych owiec. Roczniki Naukowe Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego 5, 1, 21-32.
-
10. KRASZEWSKI J., GREGA T., WAWRZYŃSKI M., 2007 – Effect of feeding herb mixture on the composition, technological suitability and cytological and microbiological properties of cow’s milk. Annals of Animal Science 7, 1, 113-122.