Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Strains of potentially probiotic lactobacilli, propionibacteria, leuconostoc, lactococcus, enterococcus, and pediococcus, were tested for their ability to convert linoleic acid to conjugated linoleic acid (CLA). Growth and CLA production were followed during incubation for 48 h in reconstituted skim milk containing 0.2% lipolysed sesame oil. Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis and...