Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Sphingobium sp. strain SYK‐6 is able to degrade various lignin‐derived aromatic compounds including ferulate, vanillate, and syringate. In the SYK‐6 cells, ferulate is converted to vanillin and acetyl‐coenzyme A (acetyl‐CoA) through the reactions catalyzed by feruloyl‐CoA synthetase and feruloyl‐CoA hydratase/lyase encoded by ferA and ferB, respectively. Here, we characterized the transcriptional...