Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The effects of natural sedimentation and clarification agents [protein-based (albumin, casein and gelatin) and polysaccharide-based (chitosan and xanthan gum)] on total phenolics, hydrolysable tannins, anthocyanins and antioxidant activity of pomegranate juice were investigated. While protein-based agents led to higher reductions in the contents of total phenolics (7.2–17.2%), hydrolysable tannins...
The effects of different sulphuring methods, i.e. sulphuring by “burning the elemental sulphites (BES),” “SO 2 gas from liquified SO 2 tank (SG)” and “dipping into sodium metabisulphite solution (DSM)” on the colour (brown colour formation and carotenoid degradation) and the loss of SO 2 in apricots from Hacıhaliloğlu and Kabaaşı varieties stored at 5, 20 and 30°C for a year...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.