Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
A fraction, LZ-D-7, was isolated from the fruiting body of the edible mushroom Ganoderma lucidum using a series of chromatographic steps. Biochemical experiments showed that the complex is a proteoglycan and has a carbohydrate percentage of 95.3%, along with a protein percentage of 3.3%. Methylation analysis showed the polysaccharide moiety of LZ-D-7 had a backbone of 1,4-disubsituted-glucopyranosyl...