The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
W pracy przeprowadzono fizyko-chemiczną charakterystykę oleju czarnuszki siewnej. Materiał badawczy stanowiły nasiona pochodzące z plantacji usytuowanej w Ogrodzie Doświadczalnym ART w Olsztynie. W nasionach oznaczono podstawowe składniki chemiczne: tłuszcz, białko, błonnik, popiół, węglowodany. W oleju określono skład procentowy frakcji acylogliceroli, skład kwasów tłuszczowych oraz substancje biologicznie...
W pracy badano wpływ wzbogacenia pieczywa pszennego jasnego 4% dodatkami nasion wiesiołka i ogórecznika oraz olejami z nich wytłoczonymi na wybrane wskaźniki procesu technologicznego. W mące użytej do wypieku oznaczono zawartość lipidów niepolarnych, glikolipidów i fosfolipidów, skład kwasów tłuszczowych, a ponadto jej wyróżniki technologiczne takie jak: wilgotność, liczbę opadania i test sedymentacyjny...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.