Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Abstract
κ‐Carrageenan gels were explored for improving the stability of ready‐to‐drink (RTD) mango juice.RTD mango juice with an acidity of 0.3% and a Brix of 18° was prepared. Two gels, bi‐gel and hydrogel, were incorporated in RTD mango juice to study the effect of gel dosage, resting time, and homogenizing time on selected attributes (cloud and physical stability, and viscosity), determined using...