Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The stability constants of Cu2+ complexes with glycine are determined by potentiometric method in water-propane-2-ol mixture, i.e., [CuL]+, CuL2 (L = Gly−) (0.070, 0.167, 0.310 mole fraction of alcohol), and [CuHL]2+ (0.070 mole fraction of alcohol) at 298.15, 308.15, and 318.15 K. Thermodynamic characteristics of Cu2+ complexation with glycine and the Gibbs energy of transfer of complex species [CuL]...