Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Thermophilic methanoarchaea are grouped into five orders. They range from moderately thermophiles to hyperthermophiles, Methanoplanus kandleri being the most thermophilic methanogen known so far (maximum temperature for growth is 110°C). They inhabit a wide range of hot terrestrial and subterrestrial ecosystems, including thermal springs, oil reservoirs, and deep sea hydrothermal vents, but also digestors...
An anaerobic, halophilic, and fermentative bacterium, strain S200T, was isolated from a core sample of a deep hypersaline oil reservoir. Cells were rod-shaped, non-motile, and stained Gram-positive. It grew at NaCl concentrations ranging from 6 to 26% (w/v), with optimal growth at 15% (w/v) NaCl, and at temperatures between 25 and 47°C with an optimum at 40–45°C. The optimum pH was 7.3 (range 6.2–8...
During glucose and xylose fermentation, Thermoanaerobacter finnii was observed to produce lactate, acetate, H 2 and CO 2 , with ethanol being the major end product. Thermoanaerobacter strain SEBR 5268, an isolate from an oil field, also produced a similar range of end products from glucose and xylose fermentation, with the exception that both ethanol and lactate were the major products...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.