Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The effects of supplementing a basal diet (CTR) with raw garlic (GAR) or garlic oil (GO) on rumen fermentation were evaluated. Monensin (MON, 33mg/kg DM) was used as positive control. Four ruminally fistulated sheep were used in three experiments arranged as 4×4 Latin squares with a 28-day period. Experiments 1 and 2 differed in the dose of GAR (75 versus 100g/kg DM) and GO (500 versus 750mg/kg DM)...