Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The chlorination of tyrosine in fish fillets as a result of hypochlorite dipping was investigated and the formation of 3-chlorotyrosine was proved to be reproducible (average RSD<6.0%). In European plaice, 0.85% (inner portion) and 1.88% (surface) of tyrosine were converted to 3-chlorotyrosine after 60min dipping in 2000mg/L NaOCl. As the dose of hypochlorite acid increased to 7816mg/L, those percentages...