Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Chicken IgY was used for the detection and quantification of peanut proteins by indirect competitive ELISA. The method was optimized by using a checker board approach to determine the optimal concentration of coating antigen, primary antibody and secondary antibody. Peanut protein could be detected in foods down to levels of 10ppm. The effect of physical (heat treatment at 80°C and 100°C) and chemical...
The proximate composition, mineral constituents and amino acid profile of four important legumes (chickpea, lentil, cowpea and green pea) were studied in order to evaluate their nutritional performance. Significant (P<0.05) variations existed among the legumes with respect to their proximate composition, mineral constituent and amino acid profile. Lentil was found to be a good source of protein,...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.