Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Selecting indigenous mycorrhizal fungi that enhance plant water status is important in Mexico for sustainable production systems of Chile ancho pepper (Capsicum annuum L. cv. San Luis). To determine mycorrhizal enhancement of drought resistance, plants were either non-inoculated (NonAMF), or inoculated with arbuscular mycorrhizal fungi (AMF): Glomus fasciculatum and a mixed Glomus spp. from Mexico...
Seedlings of chile ancho pepper were grown in pots containing a pasteurized mixture of sand and a low phosphorus (P) sandy loam soil, and either inoculated (VAM) or not inoculated (NVAM) with the endomycorrhizal fungus Glomus intraradices. Long Ashton nutrient solution (LANS) was modified to supply P to the seedlings at 0, 11, and 44 g(P) m-3 (P0, P11, P44, respectively). Low P depressed net photosynthetic...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.