The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
W artykule przedstawiono aktywność alfa-amylazy w ziarnie pszenicy za pomocą pomiaru liczby opadania. Pomiar liczby opadania służy do określenia stanu aktywności enzymów w ziarnie, określa przydatność do wypieku - mąki uzyskanej z tego ziarna, a jednocześnie stan fizjologiczny ziarna, informujący o jego trwałości w przechowywaniu.
Celem pracy była ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia pacjentów leczonych dializami. Do badań zakwalifikowano 37 chorych, w tym 20 leczonych hemodializą i 17 leczonych metodą ciągłej ambulatoryjnej dializy otrzewnowej (CADO), pozostających na dializie od kilku miesięcy do ponad 10 lat. Niskie stężenie albumin w surowicy krwi, wskazujące na niedożywienie, stwierdzono u 40% pacjentów hemodializowanych...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.