The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
W artykule przedstawiono wyniki badań zależności pomiędzy składem granulometrycznym błonnika kakaowego a jego właściwościami sorpcyjnymi. Charakterystykę granulometryczną określono w oparciu o analizy stereologiczne i komputerową analizę obrazu. Przebieg izoterm sorpcji wyznaczono metodą statyczno-eksykatorową w zakresie 0,07 ≤ aw≤ 0,903. Izotermy sorpcji opisano za pomocą równania BET, określono...
Celem badań przedstawionych w artykule było określenie wpływu wybranych substancji -wiążących na granulację bezciśnienio¬wą trzech rodzajów błonnika spożywczego: jabłkowego, owsianego, kakaowego. Proces granulacji prowadzono przy -wykorzy¬staniu granulatom talerzowego. Jako lepiszcza użyto -wody destylowanej oraz -wodny roztwór sacharozy o stężeniu 20%. Badano rozkład -wielkości cząstek oraz -współczynnik...
The paper presents the results of rheological measurements of five selected ketchups available on the Polish market. Rheological identification was carried out in rotary shear conditions and using forced oscillation. The equilibrium flow curves (shear at constant and stepwise increasing values of shear rate) were determined, and the thixotropic effect in the form of shear hysteresis loop under conditions...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.