Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Chickpea our, mainly from non-sprouted chickpeas, serves as an alternative to wheat ours. Sprouting legumes may improve antioxidant potential, but sensory effects of sprouting chickpeas for our are largely unknown. This study evaluated sensory effects of up to 40% substitution of Sprouted Chickpea Flour (SCF) and Non-Sprouted Chickpea Flour (NSCF) in pasta. Total phenolics and antioxidant potential...
Dietary sodium loading has been shown to adversely impact endothelial function independently of blood pressure (BP). However, it is unknown whether dietary sodium loading impacts endothelial function differently in men as compared to women. The aim of this study was to test the hypothesis that endothelial-dependent dilation (EDD) would be lower in men as compared to women in response to a high sodium...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.