Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Reversal of Oxophenylarsine-Induced Inhibition of Glucose Uptake in MDCK Cells. Liebl, B., Muckter, H., Doklea, E., Fichtl, B., and Forth, W. (1995). Fundam. Appl. Toxicol. 27, 1-8.It has been shown that oxophenylarsine (PhAsO) inhibits glucose uptake in MDCK cells. In addition to the known impairment of cellular energy metabolism, this inhibition may contribute to the acute toxicity of trivalent...