Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Time-resolved fluorescence and phosphorescence quenching measurements were made to determine the size, nc, of possible micellar clusters and the aggregation number, Nagg, of micelles in oil-continuous microemulsions stabilized by aerosol OT (AOT). In particular, water/AOT/dodecane and water/AOT/isooctane systems were studied. The decay curves followed a...
Cod (Gadus Morhua) muscle proteins were solubilized using alkaline treatment of the muscle. Solutions of similar protein composition were obtained between pH 10.5 and 12.0, however, pH>11 was required for optimal yield. Addition of salt (up to 0.25M NaCl) did not affect protein yield or composition. Light scattering showed that a significant fraction of the proteins was present as large self similar...
Myosin was extracted from Atlantic Cod (Gadus morhua) using different methods resulting in small aggregates of pure myosin. These aggregates consisted of between 8 and 20 myosin molecules and were relatively stable at low temperatures (T<20°C) in dilute (C<5g/L) solutions containing 0.5M KCl in the pH range 6.0–8.0. At higher concentrations precipitation or gelation was observed. Heat-induced...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.