Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The fatty acid composition of macrophytes is usually quite stable among different taxonomic groups, and thus, several fatty acids can been used as biomarkers. However, variations between species can be affected by seawater temperature and other ambient factors. With higher annual temperatures, we expect less polyunsaturated fatty acids, and changes in the fatty acid signature of algae. Here we analyzed...
Arachidonic acid (ARA, 20:4n−6) is essential for oysters and has been implicated in reproduction and immune response of different mollusk species, probably by modulating the levels of prostaglandins. We tested the effect of dietary ARA on reproduction, PGE 2 levels, and some immune variables in Crassostrea corteziensis. Oysters were fed Isochrysis affinis galbana, clone Tahiti (T-iso) for...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.