Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Celem niniejszych badań była ocena laboratoryjna skór królików białych nowozelandzkich pod kątem ich przydatności futrzarskiej. Utworzone zostały 3 grupy królików, które były żywione mieszankami granulowanymi. W dwóch grupach doświadczalnych I i II w mieszankach znajdowały sie parowane ziemniaki 15 i 30%. Grupa trzecia kontrolna żywiona była mieszanką standardową Nr 159. Uzyskane wyniki sugerują pełną...
W niniejszej pracy dokonano ocenę masy ciała, przyrostów i zużycia paszy u nutrii standard utrzymywanych w systemie kąpieliskowym i żywionych mieszankami granulowanymi, w składzie których znajdowały się parowane ziemniaki jako komponent. Najwyższą końcową masę ciała uzyskano w grupie doświadczalnej (II), która była żywiona mieszanką z udziałem 15% parowanych ziemniaków. W grupie tej również zużyta...
Przeprowadzone badania miały na celu ocenę wpływu parowanych ziemniaków jako komponentu mieszanek granulowanych na ocenę rzeźną i jakość mięsa nutrii standard. Na podstawie uzyskanych wyników stwierdzono, że dodatek do mieszanek parowanych ziemniaków w ilości 15 i 30% wpłynął korzystnie na ocenę rzeźną i jakość mięsa nutriowego. W obu grupach doświadczalnych uzyskano wysoką wydajność rzeźną, dużą...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.