Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
This article reviews some recent developments in the physics of gels, due to both new methods of synthesis and modern techniques for the study of microscopic properties of gels. The review consists of four major sections. In the first section, some of the recent methods of synthesis allowing to prepare labelled networks are described. The second section is concerned with the structural properties...
The intensity autocorrelation functions of light scattered by lysozyme solutions under pre-crystallization conditions in NaCl-containing media were recorded at scattering angles from 20 o to 90 o . The measurements, conducted on freshly prepared protein solutions supersaturated more than 3-fold, indicate the simultaneous presence of two scatterer populations which can be assigned to...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.