Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The interaction between oat β-glucan and other food components has the potential to influence starch digestibility and consequently affect its bioactivity in reducing glycemic responses. Blood glucose concentrations were measured before and after ingesting wheat and oat granolas, with 0.6 and 6.2g of β-glucan, respectively, and two starch doses (40 and 60g). As the in vitro extract viscosity of β-glucan...
Hydrocolloid stabilizers (carrageenan, carboxymethyl cellulose, xanthan gum, sodium alginate, locust bean gum (LBG) and gelatin) were labeled with rhodamine isothiocyanate and incorporated into solutions of sucrose with or without milk solids-not-fat (MSNF). Resultant solutions were quench frozen to −50°C and cycled between −3.5 and −6°C, five times. The location of the stabilizer was observed using...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.