Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Candida antarctica lipase B, adsorbed and cross-linked on a polypropylene carrier, maintained its activity when dispersed in ionic liquids, such as [BMIm][NO 3 ], that denatured the free enzyme. The acylations (kinetic resolutions) of 1-phenylethanol (E>500) and 1-phenylethylamine (E=95), when carried out in [BMIm][NO 3 ], were slow in comparison with molecular solvents but highly...