Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Gelatin, a multifunctional food protein with an extended fibrous structure, was labeled at lysine residues with the triplet probe erythrosin-5-isothiocyanate. Measurements of erythrosin phosphorescence in gelatin films cast below the melting temperature of the triple helix provided information about both oxygen diffusion and molecular mobility on the sub-millisecond time scale within the amorphous,...
We report tryptophan fluorescence measurements of emission intensity, iodide quenching, and anisotropy that describe the environment and dynamics at X and Y sites in stable collagen-like peptides of sequence (Gly-X-Y)n. About 90% of tryptophans at both sites have similar solvent exposed fluorescence properties and a lifetime of 8.5–9ns. Analysis of anisotropy decays using an associative model indicates...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.