Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Various techniques to measure the force-extension relationship of individual polymer chains with the atomic force microscope (AFM) are compared. Reliable stretching force profiles can be obtained with the nano-handling technique, which involves imaging of the measured individual polymer molecules prior and after the force experiment. Results originating from the classical pulling technique, which...
Qualitative and quantitative aspects of hydration of four humic acids (HA) and three fulvic acids (FA) originating from different sources were investigated. DSC experiments at subambient temperatures were carried out in order to monitor differences in ice behavior originating from freezable water surrounding humic molecules. It was found that kinetic effects play a significant role in hydration processes...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.