Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Addition of amines to pyranosyl nitrile oxides, generated by base-induced dehydrochlorination of the corresponding hydroximoyl chloride, affords pyranosyl N-alkyl/aryl-formamide oximes (41–90%). Reaction with amino acid esters yields the corresponding amidoximes and/or 3-pyranosyl-1,2,4-oxadiazin-6-ones. The structure of N-phenyl-C-(2,3,4-tri-O-acetyl-β-D-xylopyranosyl)formamide oxime was established...