The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
The subjects of investigation are thin semiconductor SnO_{x} films received by thermal oxidation. The influence of gas environments on electrical conductivity of films were investigated by a static way by measurement of kinetic and equilibrium isotherm of adsorption of trimethylamine, alcohol, hydrogen sulfide and ammonia. The communication between a type isotherm of adsorption, chemical nature of...
Badano strukturę, skład fazowy, morfologię powierzchni i skład chemiczny warstw SnO₂ wytworzonych rozpylaniem magnetronowym Sn z następnym utlenianiem przy temperaturze 500°C. Zbadano oddziaływanie CO i NO₂ na nie domieszkowane oraz domieszkowane Pd warstwy sensorowe SnO₂. Otrzymane rezultaty mogą być wykorzystywane przy budowie czułych i selektywnych sensorów do detekcji gazowych mieszanek, zawierających...
W pracy zbadano możliwość zastosowania siły termoelektrycznej powstającej przy dużych gradientach temperatur w cienkich warstwach tlenków metali o właściwościach półprzewodnikowych do rejestracji odpowiedzi adsorpcyjnej w czujnikach gazowych. Wykazano, że zastosowanie siły termoelektrycznej pozwala poprawić charakterystyki metrologiczne czujników gazowych.
The subject of the investigation is efficient application of the semiconductor sensors for quality control of some food products. Possible applications of such sensors to diagnose the condition of perishable raw products, such as fish, and meat, and also alcohol-containing products have been shown.
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.