The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
Transglutaminaza jest enzymem charakteryzującym się właściwościami biochemicznymi pozwalającymi na jego szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, kosmetycznym oraz w medycynie. Dotychczasowe metody pozyskiwania transglutaminazy z wątroby kawii domowych skutkowały wysoką ceną rynkową preparatów zawierających transglutaminazę pochodzenia zwierzęcego. Tańszą i humanitarną alternatywą dla tej metody...
Bioinformatyka jest obecnie dynamicznie rozwijającą się dziedziną nauki, łączącą dwie dotychczas niezwiązane ze sobą dziedziny –biologię oraz informatykę. Jej gwałtowny rozwój wynika z konieczności szybkiej i rzetelnej analizy dużej liczby danych otrzymywanych podczas badań. Dane te są niejednokrotnie złożone i wzajemnie powiązane, co wymusza zastosowanie odpowiednich narzędzi informatycznych oraz...
Listeria monocytogenes jest jednym z najniebezpieczniejszych patogenów układu pokarmowego wywołującym listeriozę, chorobę o śmiertelności wahającej się od 20 do 30%. Naukowcy poszukują metod o wyższej czułości wykrywania tej bakterii w żywności, przewidywania tempa i intensywności jej wzrostu w różnych produktach spożywczych wykorzystując mikrobiologię prognostyczną. Narzędzie to może przewidzieć...
Listeria monocytogenes jest jednym z najniebezpieczniejszych patogenów układu pokarmowego wywołującym listeriozę, chorobę o śmiertelności wahającej się od 20 do 30%. Naukowcy poszukują metod o wyższej czułości wykrywania tej bakterii w żywności, przewidywania tempa i intensywności jej wzrostu w różnych produktach spożywczych wykorzystując mikrobiologię prognostyczną. Narzędzie to może przewidzieć...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.