Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
It was found that during controlled autolysis of sedimentary wine yeasts following fermentation of apple and black-currant musts, the polyphenols adsorbed on yeast cells are desorbed . 6-8% of total polyphenols in the must were retained by the yeasts, and of this amount 13.4-18.2% passed on to the autolysate. The polyphenols in the aulolysate were catechin monomers and polymers; no phenolic acids...
A method of the stabilisation of apple wines containing gelatinized starch and dextrin has been developed. The method depends on the hydrolysis of these ingredients with amylolytic enzymes contained in "Pektopol P" at the storage cellar temperature of approximately 15°C for one week, followed by the inactivation of introduced enzymes by short pasteurisation at 87-90°C.
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.