Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The main features of the morphological structure changes during monolayer compression of 1-O-hexadecyl-rac-glycerol are studied by Brewster angle microscopy (BAM). Images of the monolayer related to the corresponding points of the π-A-isotherms are presented and discussed. The results are compared with those obtained for 1-monopalmitoyl-rac-glycerol having only small distinctions in the chemical structure.
The monolayer morphologies of 1-monopalmitoyl-rac-glycerol at the air-water interface are studied at the microscopic level using Brewster angle microscopy (BAM). BAM images are recorded simultaneously with the π - A isotherms to obtain information on the two-dimensional phase behavior. Condensed-phase domains of 1-monoglycerides exhibit a 7-fold substructure, which is analyzed according to a geometric...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.