Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The Baylis-Hillman class of olefins undergoes a facile osmium-catalyzed aminohydroxylation reaction. The diastereoselectivity for the aminohydroxylation is influenced by the aldehyde-derived substituent, while the acrylate-derived substituent has a minimal effect. A variety of derivatives and close analogs of the Baylis-Hillman product-core failed to aminohydroxylate, emphasizing the unique reactivity of this class of olefins.