Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
A quantitative approach to describe the overall motion of monosaccharides in solution. A 13 C NMR relaxation study of 1,6-anhydro-β-d-glucopyranose in dimethyl sulfoxide
Quantitative aspects describing the dynamics of monosaccharides in solution by employing 13 C NMR relaxation are reported in this work. This method has been applied to analyze the variable temperature 13 C spin-lattice relaxation times of 1,6-anhydro-β-d-glucopyranose, which appears to tumble anisotropically in dimethyl sulfoxide solution.